Oppisopimuskoulutus VPS Junioreissa
2.11.2017 14:50 Uutiset / VPS Juniorit

Joni ja Miro opiskelevat VPS Junioreissa liikunnanohjaajiksi

VPS Juniorit pyrkii löytämään entisille pelaajilleen eri rooleja seurassa myös omien juniorivuosien jälkeen. Valmentaminen on yksi mahdollisuus, mutta myös muita vaihtoehtoja löytyy ja parhaimmillaan seura pystyy auttamaan entisiä junioreitaan kouluttautumaan, löytämään ammatin ja työllistymään.

Joni Annila, 22, ja Miro Saarinen, 21, ovat entisiä VPS-Junioreita, ja molemmat ovat nyt aloittaneet oppisopimuskoulutuksen liikunnanohjaajiksi. Koulutus on sovittu Liikuntakeskus Pajulahden ja VPS-Junioreiden välillä. Pojat ovat päivisin työssäoppimassa VPS Junioreiden iltapäivätoiminnassa ja iltaisin juniorivalmennuksessa. Joni ja Miro kertovat itsestään ja siirtymisestään uuteen rooliin VPS Junioreissa.

Mikä on taustasi VPS Junioreissa?

Joni: Aloitin jalkapallon pelaamisen noin kolmivuotiaana. Niin nuorena, että en edes muista tarkalleen. Jatkoin pelaamista Vepsussa noin kuusitoistavuotiaaksi. Sen jälkeen pelasin KoMussa pari kautta vitosdivaria. Jatkoin jalkapallon harrastamista ja lopulta siirryin valmentamisen pariin. Olen nyt pari kautta valmentanut junnuliigaa ja nyt toimin joukkueen tytöt 08/09 vastuuvalmentajana.

Miro: Aloitin noin viisivuotiaana Junnuliigassa ja olin Vepsussa A-junioreihin asti. Sitten siirryin Kiistoon pelaamaan ja pelaan siellä vieläkin.

Miten päädyit alalle?

Joni: Olin aloittanut koulunkäynnin aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajan opiskelut, ja olin vuoden 2016 toukokuussa harjoittelussa Vepsun iltapäiväkerhossa. Aloimme keskustella seuran kanssa ja päädyimme sopimaan elokuussa 2017 alkaneen oppisopimuskoulutuksen Liikuntakeskus Pajulahden ja Vepsun välillä.

Miro: Olen urheiluperheestä ja pelaaminen on aina kiinnostanut minua, ja nyt myöhemmin myös valmentaminen. Koen että ohjaajanpätevyys on tärkeä askel sillä tiellä. Keskustelimme oppisopimusmahdollisuudesta ja tartuin siihen. Olen nyt ollut iltapäivätoiminnan ohjaajana ja apuvalmentajana P05-joukkueessa.

Miten näet VPS-Junioreiden toiminnan kehittyneen omista juniorivuosistasi tähän päivään?

Joni: Junioripuolella on tapahtunut paljon kehitystä. Toiminta on laajentunut ja joukkuemäärät kasvaneet. Muistaakseni aikoinaan ei ollut edes A-junnuja. Nykyään ollaan paljon enemmän esillä, tapahtumia on paljon ja esimerkiksi kouluilla käydään välitunteja pitämässä.

Miro: Toiminta on kehittynyt paljon. Kun aloitin, ei täyspäiväisiä valmentajia ollut, mutta nyt on. Valmentamisen puolella on muutenkin tapahtunut valtavasti kehitystä. Samoin olosuhteet ovat kaikin puolin paremmat.

Mitä hyvältä ohjaajalta vaaditaan?

Joni: Hyvät sosiaaliset taidot, paljon joustavuutta ja kykyä mukautua nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Kekseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä. Täytyy kohdata lapset lapsina. Aluksi se oli jännittävää ja täysin erilaista, mutta siihen pääsi nopeasti sisälle. Tekemällä oppii, myös tällaisessa ammatissa. Aina voi myös parantaa, ikinä ei saa olla liian tyytyväinen.

Miro: Sitä että on aito.Se on asia numero yksi.

Miten siirtyminen uuteen rooliin on mennyt ja millaisena näet tulevaisuuden?

Joni: Siirtyminen pelaajasta valmentajaksi on ollut sopivan haastavaa. Täytyy ajatella ihan uudesta näkökulmasta. Vastuuta on ihan eri tavalla. Tulevaisuudesta on hankala vielä sanoa. Valmistun aluksi ja kerään kokemusta alalta ja valmentamisesta.

Miro: Valmentajan ja pelaajan näkökulmat ovat täysin poikkeavia, se tietenkin tuo haasteita. Katson mihin tie vie pelaajana ja tulevaisuudessa valmentamisen puolella. Tämä kokemus ja tutkinto auttavat mahdollisissa jatko-opiskeluissa.

Mikä on työssä parasta?

Joni: Paljon löytyy hyvää. Yleensä tullessa ja lähtiessä on positiivisella tuulella. Työstä saa iloisen mielen. Se ottaa paljon, mutta antaa vielä enemmän.

Miro: Iltapäivätoiminnassa lapset hyvin aktiivisia ja liikunnallisia, siellä saa tehdä paljon asioita. Lasten kannustaminen on hyvin palkitsevaa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutusmahdollisuudesta VPS Junioreissa: 044 261 2000 / Joni Keturi, joni.keturi@vpsjuniorit.fi


   
Lisää uutisia
VPS-Juniorit
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Ilmoittautumiset
Kategoriat