Maajoukkueen kapteenin vierailusta lisää harjoitusmotivaatiota
14.8.2020 10:10 Uutiset / VPS U11 P09

Lähes 60 pelaajaa kuunteli keskittyneesti, kun Tim Sparv kertoi polustaan jalkapalloammattilaiseksi.

Vepsun 2009- ja 2010-syntyneiden poikien kesälomakauden viimeisiin harjoituksiin monitoimiviheriölle oli saapunut paikalle lähes 60 junioria. Valmennus oli vihjannut ennalta, että harjoituksiin on saapumassa myös yllätysvieras ja muutama oli arvannutkin kenestä on kyse. Treenit pyörivät hyvällä temmolla kuudella rastilla, mutta tunnelma sähköistyi entisestään, kun kentän laidalle asteli lähes kaksimetrinen, parrakas hahmo.

Tim Sparv on 33-vuotias, vöyriläisen Norrvalla FF:n kasvatti, joka lähti jo nuorena, vuonna 2003, Englantiin Southamptonin akatemiaan ja nousi seuran edustusjoukkueeseen vuonna 2006. Siitä alkoi mittava ura jalkapalloammattilaisena maailmalla. Sparv on pelannut myös Ruotsissa Halmstadissa 2007-2009, lainalla Vaasan Palloseurassa vuonna 2008, Hollannin pääsarjassa Groningenissa 2010-2013, saksalaisessa Greuter Fürthissa ja viimeiset kuusi vuotta Tanskan FC Midtjyllandissa. Vuodet Tanskassa huipentuivat tämän kauden päätteeksi kolmanteen mestaruuteen ja nyt Sparv puntaroi missä ura jatkuu tulevalla kaudella. Päätös on merkittävä, sillä koronaviruspandemian myötä siirtyneet EM-kisat on määrä pelata kesällä 2021.

Tim Sparv on pelannut kaikissä ikäluokkamaajoukkueissa ja A-maajoukkuetasolla hän debytoi vuonna 2009. Sen jälkeen maaotteluita on kertynyt kymmeniä ja Sparv on kohonnut Huuhkajien luottopelaajaksi keskikentän pohjalla. Historiallisen EM-kisapaikan saavuttaneessa joukkueessa Sparv toimi myös kapteenina.

Keskiviikkona Sparv seuraili junnujen treenit loppuun ja vastaili sitten pelaajien kysymyksiin. Tiedusteluun seuraavasta siirrosta hän kommentoi avoimesti neuvottelevansa muutaman seuran kanssa.

- Neuvottelut ovat pitkällä, ja tiedän mihin seuraan haluaisin, mutta heistä ei ole nyt kuulunut hetkeen mitään, mikä ei tunnu hyvältä. Toivoisin asian ratkeavan mahdollisimman pikaisesti, jotta pääsisin jälleen keskittymään olennaiseen.

Sparvilta tiedusteltiin myös milloin hän päätti, että hänestä tulee jalkapalloammattilainen.

- Olin melko nuori, varmaan 9- tai 10-vuotias, kun tein sen päätöksen ja ymmärsin myös mitä se vaatii. Harjoittelin paljon, käytännössä joka päivä. Pelasin tietenkin jalkapalloa, mutta myös muita urheilulajeja, kuten salibandya, ja treenasin paljon omalla ajalla, ennen treenejä ja treenien jälkeen.

Viesti tuntui uppoavan kuulijoihin, jotka ovat juuri nyt tuon ikäisiä.

Komeasta urasta huolimatta myös Tim Sparv on kohdannut matkallaan vastoinkäymisiä.

- Futiksessa tulee paljon epäonnistumisia ja vastoinkäymisiä, mutta niistä voi oppia ja pitää vain jaksaa yrittää ja painaa hommia. Mottoni jalkapalloilijana on, "Älä koskaan anna periksi"

Yhden pienen epäonnistumisen Sparv joutui kohtaamaan myös keskiviikkona, kun pojat haastoivat hänet rimakisaan. Junnut saivat sen verran tasoitusta, että jokaisella oli kolme yritystä, kun Tim sai kokeilla vain kerran, mutta ei osunut.

Kokenut ammattilainen käsitteli tilanteen kuitenkin hienosti, ja jakoi rehdisti 29:lle hänet voittaneelle pojalle limsat palkinnoksi. Lopuksi kaikki saivat kuvata itsensä Timin kanssa. Myös nimikirjoituksia otettiin palloihin, paitoihin, juomapulloihin ja jopa scootteihin.

Koko VPS-j P09 joukkue taustoineen haluaa vielä kerran kiittää Timiä vierailusta ja toivottaa parasta onnea tulevaan kauteen, uuden seuran etsintään ja myös ensi kesän EM-kisoihin. Kiitos Tim, olet upea esikuva jokaiselle juniorille.   
Lisää uutisia
VPS-Juniorit
«  Syyskuu   »
Kategoriat