Mikko Latvalan pro gradu palkittiin
25.11.2017 13:59 Uutiset / VPS Juniorit

VPS:n Tukisäätiön tilaamaa tutkielmaa pidetään yhteiskunnallisesti merkittävänä

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on valinnut vuoden yhteiskuntatieteellisen pro gradu Mikko Latvalan tutkielman "Maahanmuuttajataustainen nuori osana suomalaista yhteiskuntaa: Jalkapalloharrastuksen merkitys poikien integraation edistäjänä." Tutkimus toteutettiin Vaasan Palloseuran Tukisäätiön tilaamana ja yhteistyössä VPS Junioreiden kanssa. Gradu pyrkii selvittämään, kuinka jalkapalloharrastus voisi tukea maahanmuuttajataustaisen nuoren integraatiota.

Tutkielmaa pidetään merkittävänä yhteiskunnallisesti ja sen päätelmät on arvioitu erittäin hyviksi. Latvalan tiivistetty johtopäätös tärkeästä aiheesta:

Ohjattu vapaa-ajan toiminta kuten jalkapallo ovat hyviä keinoja maahanmuuttajataustaisen nuoren integraation edistämiseen. Sekä teoriaosa että haastattelut osoittavat jalkapalloharrastuksella olevan paljon integraation kannalta positiivisia vaikutuksia. Jalkapallo tarjoaa maahanmuuttajataustaiselle nuorelle häntä kiinnostavan, tutun ja turvallisen vapaa-ajan harrastuksen, joka helpottaa sopeutumista uuteen ympäristöön. Jalkapalloharrastuksen keskeisin hyöty integraation kannalta ovat uudet sosiaaliset suhteet. Jalkapalloharrastuksen kautta maahanmuuttajataustaisella nuorella on mahdollisuus kohdata toisia oman ikäisiään nuoria, joiden kanssa hän voi luoda pelikentän ulkopuolelle ulottuvia ystävyyssuhteita.

Sosiaalisten suhteiden ja vuorovaikutuksen kautta jalkapalloharrastus tarjoaa maahanmuuttajataustaiselle nuorelle mahdollisuuden oppia puhumaan uuden kotimaansa kieltä. Kielen oppiminen on keskeinen tekijä integraatioprosessissa. Kielen oppimisen kautta sekä koulunkäynti että uusien sosiaalisten suhteiden syntyminen tehostuvat. Kielen oppiminen lievittää kulttuurishokkia ja helpottaa sopeutumista, kun ymmärtää uutta ympäristöään aiempaa paremmin.

Linkki Latvalan gradun tiivistelmään

Linkki Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n uutiseen

Tilaa gradu kokonaisuudessaan joni.keturi@vpsjuniorit.fi   
Lisää uutisia
VPS-Juniorit
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat