VPS Futarit
23.11.2017 13:17 Uutiset / VPS Juniorit

Futareilla alkaa 17. toimintakausi

VPS:n tavoitteena on antaa kaikille mahdollisuus nauttia jalkapallosta. Mustavalkoisissa väreissä pelaa myös kehitysvammaisille suunnattu erityisryhmä VPS futarit. Puhuimme vuodesta 2001 asti mukana olleelle joukkueenjohtaja Pirkko Lindforsille joukkueen taustoista ja suunnitelmista.

Miten joukkue alun perin luotiin?

Harras toive saada pelata jalkapalloa, kuten muutkin, oli alkusysäys. Kävimme tutustumassa Seinäjoen joukkueeseen ja totesimme, että kyllä meiltäkin tämä onnistuu!

Miten VPS Futareiden toiminta on muuttunut ja kehittynyt vuosien varrella?

Harjoituksissa on kiinnitetty enemmän huomiota siihen, että jokainen pelaaja saa harjoitella ja kehittyä oman lähtökohtansa ja mahdollisuutensa mukaan. Osa joukkueesta käykin vain harjoituksissa. Erityisryhmien joukkueista on tullut kovatasoisia. Hyvin liikkuvat pelaajamme ratkaisevat, voimmeko osallistua turnauksiin.Heidän peruskuntonsa kohottamiseksi harjoitteluun onkin tullut muutoksia. Ennen harjoittelimme vain kesällä, nyt on aloitettu talviharjoittelukin. Koko joukkueelle on saatu ottelukokemuksia pelaamalla enemmän ystävyysotteluja.

Millainen merkitys VPS Futareissa pelaamisella on pelaajille?

Merkitys on valtava. Aloitimme vuonna 2001 pelaamisen Vaasan Futareina. Vuonna 2003 saimme raitapaidat ja meistä tuli VPS Futarit. Joukkueemme suuri haave päästä mukaan seuraan, oli toteutunut. Pelaajat kasvoivat henkisesti ja kokevat vahvasti edustavansa seuraa.

Harkoissa taas saa liikunnan ilon ja hyödyn, sekä ryhmässä toimimisen nautinnon.

Mitä suunnitelmia joukkueella on ensi vuodelle?

Wasa Footballcup on turnaus, jota odotamme innolla. Paineita loppukesästä oman turnauksen järjestämiseen löytyy, koska olemme tähän mennessä osallistuneet vain toisten järjestämiin. Muihin turnauksiin osallistumme mahdollisuuksien mukaan. Harkkoihin toivomme runsasta osanottoa ja uusiakin pelaajia.

Koska kausi alkaa ja miten kiinnostuneet pääsevät mukaan?

Aloitamme harjoitukset helmikuussa, koska pelaajilla on muitakin liikuntaharrastuksia. Mukaan pääsee tulemalla vaikkapa tutustumaan harkkoihin. Jos haluaa lisätietoja joukkueesta, voi ottaa ensin yhteyttä joukkueen toimihenkilöihin. Pirkko Lindforsin sähköposti: lindforspirkko@gmail.com


   
Lisää uutisia
VPS-Juniorit
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat